Microsoft podal s Icahnom novú ponuku, Yahoo! ju opäť zamietla

13.07.2008 Celý región

San Francisco 13. júla (TASR) - Internetová firma Yahoo! zamietla v sobotu nový návrh Microsoftu kúpiť jej divíziu internetového vyhľadávania, pričom zvyšok firmy by sa dostal do rúk miliardára a akcionára Yahoo! Carla Icahna.
Ako Yahoo! bez väčších podrobností oznámila, v piatok večer dostala spoločnú ponuku od Microsoftu a Icahna s tým, že na odpoveď má 24 hodín. Divíziu internetového vyhľadávania by prevzal Microsoft a zvyšok správna rada Yahoo! , ale pod vedením Carla Icahna.

\"Je smiešne, ak si niekto myslí, že by sme takýto návrh prijali, \" povedal predseda správnej rady firmy Roy Bostock. Ako dodal, \"táto podivná a oportunistická aliancia Microsoftu a Carla Icahna nesie v sebe všetko možné, len nie záujem akcionárov Yahoo! \".

Podľa neho Microsoft, ktorý nie je schopný pokročiť v oblasti internetového vyhľadávania, sa spojil s Icahnom a jeho krátkodobými cieľmi a núti Yahoo! do niečoho, z čoho by síce Microsoft mohol profitovať, no strácali by na tom akcionári internetovej firmy. Microsoft sa k najnovšej ponuke zatiaľ nevyjadril.

Nová ponuka prišla len pár týždňov pred výročnou schôdzkou akcionárov Yahoo! , ktorá sa uskutoční 1. augusta. Na nej by Icahn chcel presadiť odvolanie súčasnej správnej rady na čele s výkonným riaditeľom Jerrym Yangom a radu nahradiť novou skupinou investorov, ktorí sú s Icahnom spriaznení. Miliardár kontroluje zatiaľ 5 % akcií Yahoo!.

Microsoft sa o Yahoo! zaujímal šesť mesiacov, nakoniec však ustúpil po tom, ako vedenie internetovej firmy zamietlo všetky jeho ponuky. Najnovšie informoval, že je pripravený na nové rokovania, ale nie s týmto vedením.

Informovali o tom agentúry Reuters a AP.
 

Vyberte región